Tantra

Tantra gaat niet over seks of spirituele seksualiteit, dit is een heel klein stukje van waar tantra over gaat. Tantra is de intieme verbinding met onszelf en alles om ons heen.

Tantra is een manier van leven. Het is kijken naar een zonsondergang en de schoonheid ervan in je hart en ziel inademen. Het is de zachte aanraking van een bloemblaadje dat je huid sensueel streelt. Het is de adem die je nu inademt, waardoor de lucht je sensueel wakker maakt, je hart opent en je lichaam diep ontspant.

Tantra is de oudste en krachtigste spirituele praktijk uit de geschiedenis. Het is een natuurlijke praktische, orgastische ervaring van het dagelijks leven. We zijn allemaal geboren uit een orgasme en we zullen sterven in deze orgastische staat. Het is onze oorspronkelijke natuur om deze staat te ervaren.

Als je kijkt naar alles wat Tantra eigenlijk is, kan het een hele uitdaging zijn om het te beschrijven, omdat het zo uitgebreid en multidimensionaal is. De beste manier om het te ontrafelen is je geest open te stellen voor die ruimte van bewustzijn die gaat over samengaan met wat is. Het is JA zeggen tegen wat zich nu voor je, in je en overal om je heen bevindt! Het is het openen van het hart voor de adem, de hartslag en de levendigheid van het al intelligent liefhebbende Universum.

Het tantrische pad wordt vaak ontdekt wanneer iemand veel tijd doorbrengt in vredige eenzaamheid, of wanneer twee intieme geliefden hun hart en ziel voor elkaar openen in toewijding en extase. 

Een van de hoogste toppen die op het tantrische pad te bereiken zijn, is het voelen van het Goddelijke in onszelf en elkaar, door sensuele aanraking en seksuele gemeenschap. Het kosmische spirituele orgasme is het hoogtepunt van het tantrische liefdesleven en de hoogste spirituele ervaring die men met een ander wezen kan bereiken.

De doelen van Tantra gaan niet alleen over het orgasme, er zijn vele goddelijke voordelen. Tantra geneest het hele individu op een diep emotioneel, mentaal en zelfs fysiek niveau. Tantra creëert een manier om met anderen te communiceren vanuit een onbevreesde houding, waardoor ware authenticiteit kan worden gevoeld en gehoord. 

Het pad van spirituele seksualiteit is zeer reëel en verbazingwekkend.